Hlavní obsah

Impey a Hagen jsou dalšími posilami stáje Start-Up Nation

Cyklistická stáj Start-Up Nation získala na příští sezonu další posily, s izraelským týmem se dohodli na dvouleté smlouvě zkušený Jihoafričan Daryl Impey a Nor Carl Fredrik Hagen. Dvojnásobný medailista z týmové časovky na mistrovství světa Impey a osmý muž celkového pořadí loňské Vuelty Hagen se zařadí mezi pomocníky Chrise Froomea, který do nového působiště zamíří po dlouhém působení ve stáji Ineos.

Foto: Profimedia.cz

Cyklistická stáj Start-Up Nation získala na příští sezonu další posily, s izraelským týmem se dohodli na dvouleté smlouvě zkušený Jihoafričan Daryl Impey a Nor Carl Fredrik Hagen. (na snímku)

Článek

Pětatřicetiletý Impey, který je ceněný jako všestranný superdomestik, má za sebou starty na všech třech Grand Tours. Z devíti účastí jel ale suverénně nejčastěji tu nejslavnější - sedmkrát byl na startu Tour de France. Právě "Stará dáma" je závodem, na který cílí Froome nejvíce. Rád by přidal ještě minimálně jeden triumf k dosavadním čtyřem.

A právě Froome byl patrně hlavním faktorem, proč se Impey rozhodl pro změnu místo prodloužení spolupráce v týmu Mitchelton-Scott. "Rozhodl jsem se pro nový začátek, neboť jsem měl pocit, že je třeba vystoupit ze své komfortní zóny v týmu, kde jsem toho tolik zažil a jemuž ani nemohu dost poděkovat za to, kam jsem díky němu v kariéře došel. Volal mi Chris a řekl mi, že mi věří a že mě chce mít na své straně," prozradil Impey.

Osmadvacetiletý Hagen vstoupil teprve loni mezi profesionály, když se upsal týmu Lotto-Soudal. Vuelta byla jeho prvním startem na některé z Grand Tours a zaujal výbornými výkony. "Bude vzrušující a zábavné přijít do týmu, který dosud nedosáhl naplno svého potenciálu," řekl Hagen.

Podobně vnímá jeho příchod i vedení stáje Start-Up Nation, kde působí na pozici jednoho ze sportovních ředitelů bývalý český profesionál René Andrle. "Carl Fredrik předvedl během svého prvního roku ve WorldTour pozoruhodné věci a dosáhl na umístění v desítce na několika etapových závodech, a to včetně Vuelty. Věříme, že má potenciál se dále zlepšovat a dosáhnout ještě víc," uvedl týmový manažer Kjell Carlström.

Reklama