Hlavní obsah

Ineos brzy opět změní název, Tour pojede jako Ineos Grenadiers

Londýn

Elitní cyklistická stáj Ineos změní podruhé za rok a čtvrt název. Po úplné změně, kdy z pelotonu zmizelo jméno Sky, pod nímž byl tým známý od svého vstupu na scénu v roce 2010, tentokrát další jméno přibude. Odloženou Tour de France britská stáj pojede už jako Ineos Grenadiers.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Název chemické společnosti Ineos doplní značka automobilů z kategorie SUV, na jejichž vývoji se podílel vlastník Ineosu Jim Ratcliffe. Britský miliardář nechal vůz vyrobit ve své firmě Ineos Automotive založené v roce 2017. Název Grenadier použil Ratcliffe jako odkaz na londýnskou hospodu, kde ho poprvé myšlenka napadla. V příštím roce má být výroba automobilů naplno spuštěna.

Elitní stáj má podle informací italských médií změnit vedle názvu také týmové barvy. Převažující černou má nahradit modrá. Na Tour de France bude tým usilovat o prodloužení své nadvlády, která trvá od roku 2015. Tehdy vyhrál podruhé v kariéře Chris Froome, na což ještě dvakrát sám navázal, pak ho následovali Geraint Thomas a naposledy Egan Bernal.

Reklama

Související témata: