Hlavní obsah

Italský cyklista Nibali si poranil zápěstí a čeká ho operace

Italskému cyklistovi Vincenzu Nibalimu hrozí, že přijde o start na Giru d'Italia, které v letech 2013 a 2016 vyhrál. Šestatřicetiletý závodník stáje Trek-Segafredo neštastně spadl během dnešního tréninku a zlomil si kost v zápěstí pravé ruky. Ve čtvrtek ho čeká ve Švýcarsku operace.

Foto: Profimedia.cz

Vincenzo Nibali před startem letošního závodu Milán - Sanremo.

Článek

Nibali se nedávno vrátil z přípravného kempu na Tenerife a trénoval v okolí svého domova ve švýcarském Luganu. Po dnešním tréninku putoval rovnou do nemocnice.

"Bohužel sám spadl v Ponte Tresa a pochroumal si pravé zápěstí. Vyšetření na klinice odhalilo zlomenou kost. Tým se po dohodě s Vincenzem a našimi lékaři rozhodl pro okamžitou operaci, která je naplánována na zítra ve Švýcarsku. Teprve po operaci bude možné vyslovit nějakou další hypotézu o jeho zotavení a vyhodnotit možnost jeho účasti na Giru d'Italia," uvedla stáj v tiskové zprávě.

První Grand Tour v sezoně má naplánovaný start do Turína na 8. května. Nibali, jenž dokázal během kariéry vyhrát i Vueltu (2010) a Tour de France (2014), měl v plánu startovat po Giru na "Staré dámě". Dalším vrcholem jeho závodního kalendáře byly olympijské hry v Tokiu.

Reklama

Související témata: