Hlavní obsah

Cavendish v Turecku vyhrál potřetí za sebou

Kemer

Třetí vítězství za sebou vybojoval britský cyklista Mark Cavendish v závodě Kolem Turecka. Pětatřicetiletý spurtér, který nevyhrál přes tři roky, ovládl i čtvrtou etapu a vede celkové pořadí o 12 sekund před Belgičanem Jasperem Philipsenem.

Foto: Profimedia.cz

Britský cyklista Mark Cavendish na závodě Kolem Turecka vyhrál třetí etapu za sebou

Článek

Právě Philipsena odsunul Cavendish třetí den po sobě na druhé místo. Třetí dnes ve spurtu v Kemeru dojel stejně jako v úterý Polák Stanislaw Aniolkowski.

"Je to krása. Nezáleží na tom, kolikáté je to vítězství v řadě. Prostě znova vyhrát je paráda," liboval si Cavendish po hromadném dojezdu, který poznamenal pád několika jezdců a zastavil většinu pole.

Bývalého mistra světa potěšilo, že až do konce udržel tempo s nejlepšími jeho kolega z týmu Deceuninck-QuickStep Nizozemec Fabio Jakobsen, který se vrátil do pelotonu po loňském vážném zranění v závodě Kolem Polska. "To pro mě bylo dneska nejvíc. Vím, že pro něj nebylo příjemné vidět ten pád v závěru. V cíli z toho byl trochu rozklepaný. Ale vidět ho takhle ve finiši, opravdu blízko, jsem na něj pyšný," uvedl Cavendish.

Jakobsena loni v Polsku ve spurtu natlačil krajan Dylan Groenewegen do bariéry. Člen Deceuninck-QuickStepu utrpěl vážné zranění hlavy a byl v ohrožení života.

Reklama