Hlavní obsah

Jsem zdrcený. Hororový karambol má pro vítěze Gira těžké následky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáctou etapu cyklistického Giro d’Italia poznamenal hororový karambol, který nejhůře odnesl vítěz závodu z roku 2020 a průběžně třetí muž pořadí Tao Geoghegan Hart. Z trati ho odvezla sanitka. Ukázalo se, že utrpěl zlomeninu levé kyčle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

11. etapu Gira poznamenal hromadný pádVideo: sntv

 
Článek

Do hromadného pádu se připletl i další z favoritů Primož Roglič, nicméně průběžně druhý muž celkového pořadí byl schopen pokračovat dál.

„Ihned po pádu během 11. etapy byl Tao Geoghegan Hart převezen do nemocnice v Janově. Vyšetření ukázala, že utrpěl zlomeninu levé kyčle, což si vyžádá operaci," stojí v prohlášení týmu Ineos Grenadiers.

„Tao, myšlenky nás všech jsou s tebou. Přejeme brzké uzdravení, víme, že máš v sobě to potřebné, aby ses vrátil ještě silnější," uvádí dále stáj.

Sám závodník se ozval později fanouškům přes sociální sítě. „Jsem zdrcený z toho, jak pro mě Giro skončilo. Děkuji všem za zprávy a podporu. Byl jsem strašně natěšený na zbytek závodu a užil jsem si každou jeho minutu. Arrivederci," napsal Brit na Twitter.

Osmadvacetiletý závodník je dalším "velkou rybou", která musela peloton opustit. Už v neděli musel skončit kvůli nákaze koronavirem Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). Hlavními aspiranty na celkový triumf tak nyní zůstávají Geraint Thomas a Primož Roglič.

Reklama

Související témata: