Hlavní obsah

Mistr světa zabil kočku ministra. Soud mu vyměřil tučnou pokutu

Italský profesionální cyklista Antonio Tiberi dostal u soudu pokutu 4000 eur (94 tisíc korun) za to, že vzduchovou puškou zastřelil kočku. Ta patřila ministrovi státu San Marino, kde jednadvacetiletý jezdec žije.

Foto: Profimedia.cz

Italský cyklista Antonio Tiberi na archivním snímku.

Článek

Tiberi zastřelil sousedovi kočku loni v červnu. Podle listu Gazzetta dello Sport si bývalý juniorský mistr světa v časovce zkoušel novou vzduchovku střelbou z okna. U soudu sedmý muž z nedávného závodu Kolem SAE přiznal, že nejprve mířil na dopravní značky a poté vystřelil na kočku.

"Musím přiznat, že jsem se hloupě a nevědomě snažil trefit kočku a ke svému velkému překvapení jsem ji opravdu zasáhl. Vůbec jsem neměl v úmyslu to zvíře zabít, vlastně jsem si myslel, že zbraň není smrtící," řekl kolega českého cyklisty Mathiase Vacka z týmu Trek-Segafredo.

Kočka patřila Federicu Pedinimu Amatimu, ministrovi cestovního ruchu a pošt San Marina a bývalé hlavě tohoto malého státu obklopeného Itálií. "Ta kočka nikoho neobtěžovala. Byla s námi mnoho let a moje tříletá dcera Lucia ji milovala. Nemůžete zabít mazlíčka a vyváznout z toho s pokutou 4000 eur," řekl listu Corriere della Sera Pedini Amati, jenž požaduje, aby už Tiberi nesměl mít v San Marinu bydliště. "Oceňuju, že se přiznal. Zároveň si myslím, že bychom neměli udělovat právo pobytu takovým lidem," uvedl.

Reklama

Související témata: