Hlavní obsah

Kontrolní vzorek cyklisty Schlecka byl také pozitivní

Pau

Pozitivní dopingový nález cyklisty Fränka Schlecka z letošní Tour de France potvrdila i analýza kontrolního vzorku. Lucemburský cyklista, v jehož moči byly nalezeny stopy zakázaných diuretik, však i nadále trvá na své nevině.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Lucemburský cyklista Fränk Schleck během Tour de France

Článek

Tým RadioShack svého lídra stáhl v úterý z Tour poté, co vyšlo najevo, že v jeho moči ze 14. července byla nalezena zakázaná látka. V celkovém pořadí byl v té době na dvanácté příčce se ztrátou 9:45 na lídra Bradleyho Wigginse.

"Výsledek kontrolního testu pro mě nic nemění. Prostě vím, že jsem neudělal nic špatného," uvedl Schleck, který podle svého prohlášení bude pokračovat v pátrání, jakým způsobem se mohla látka do těla dostat. Před dnešním testem hovořil i o možné otravě. "Protože jsem si nic nelegálního nevzal, předpokládám, že mi to někdo musel dát," spekuloval.

Nález diuretik neznamená sám o sobě provizorní suspendování sportovce. Světová antidopingová agentura WADA řadí látku mezi ty, jejichž požití lze poměrně snadno ospravedlnit. Zároveň jde však o sloučeninu, kterou se často maskují jiné látky.

Reklama

Související témata: