Hlavní obsah

Krvavý pád! Český závodník se žene za výhrou s rozervaným bokem a doufá, že nechytí infekci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrzutá komplikace. Drsný pád notně pošramotil tělo i bicykl českého cyklisty Daniela Polmana, který bojuje o vítězství v ultramaratonském závodě NorthCape-Tarifa. Bitva čítající celkem 7500 kilometrů byla pevně v režii českého dvaačtyřicetiletého českého dobrodruha. Jenže během víkendu měl Polman těžký pád, při němž tekla krev.

Foto: facebok Daniela Polmana

Daniel Polman po karambolu čeká na ošetření v nemocnici.

Článek

Polmanova pouť odstartovala na nejsevernějším bodu Evropy o půlnoci 20. června a rodák z Nové Paky vyrazil jižním směrem od začátku svižným tempem. Výrazný náskok měl už při dlouhém přejezdu Finska a vedení postupně navyšoval během průjezdu Pobaltím, Polskem, Českem i Německem, stejně jako později při průjezdu Švýcarskem, Itálií a Francií.

V průběhu soboty měl však těžký pád. Při průjezdu zatáčkou si totiž nevšiml ve stínu naplaveného písku a ve velké rychlosti letěl k zemi.

"Zrovna jsem se držel za časovkářské nástavce, takže jsem neměl šanci nějak reagovat," posteskl si Daniel Polman. Z karambolu si odnesl totálně sedřenou levou dlaň a roztržený levý bok. "Ve španělské Leidě jsem vyhledal ambulanci, kde mi rány ošetřili. Problém je ale bok, který nejde zašít, takže jsem dostal speciální náplasti a také antibiotika pro případ, že by se rána zanítila," vyprávěl Polman.

Foto: facebok Daniela Polmana

Daniel Polman po karambolu a ošetření v nemocnici.

Aby nebylo komplikací málo, ještě s odstupem nevydrželo následky karambolu kolo, respektive řídítka. "Cestou z nemocnice mi v ruce zůstal oblouk levého řídítka, které na rozdíl od mých kostí prasklo. Na hotelu jsem tudíž zlomenou část utrhnul a brzdovou páku namontoval na pahýl zbytku řídítka," vysvětlil Polman.

Bitvu o vítězství při premiérové účasti rozhodně nehodlá vzdát. "Je to boj - kolo stejně jako já je dobitý. Obrovská fanouškovská podpora mě ale nabíjí a věřím, že i díky ní dorazím do cíle," prohlásil český závodník.

Každopádně v nemocnici mu pomohli vyhledat i nocleh, kde si český závodník odfrknul před zbývajícími 826 kilometry.

Foto: facebok Daniela Polmana

Daniel Polman po ošetření ukrajuje další kilometry z trasy extrémního závodu.

I přes těžký karambol míří Daniel Polman za vítězstvím, protože na nejblížšího soupeře měl náskok 600 kilometrů!

Reklama