Hlavní obsah

Kukrle a Vacek nesmí závodit za ruský tým, do Velké Bíteše pojedou v českém dresu

Úřadující mistr republiky Michael Kukrle a Mathias Vacek, jejichž ruská profesionální stáj Gazprom-RusVelo nesmí v současnosti kvůli sankcím závodit, se představí v neděli v úvodním závodě Českého poháru Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš. Oba pojedou v dresu národního týmu. Kukrle bude obhajovat loňské vítězství.

Foto: Jan Brychta/Czech Tour 2019

Michael Kukrle v závodu Czech Tour

Článek

"Jsem na tom dobře, líp než loni," uvedl Kukrle v tiskové zprávě pořádajícího Favoritu Brno. "Nikdy jsem na jaře nebyl lepší a věřím si. Záleží na tom, jak se bude závod vyvíjet. S Mathiasem pojedeme dva, takže bychom si to měli pohlídat, aby nám neujela nějaká velká skupina," prohlásil.

Oba startovali naposledy před měsícem v závodě Kolem Spojených arabských emirátů, kde devatenáctiletý talent Vacek senzačně vyhrál jednu etapu. Prvního března pak mezinárodní unie UCI v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu vyloučila ruské a běloruské týmy včetně Gazprom-RusVelo z mezinárodních závodů.

V loňském ročníku tradiční zahajovací domácí klasiky Kukrle porazil ve spurtu Daniela Turka, s nímž jel v úniku. Tentokrát nebude dojezd na velodromu v Brně, ale na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši.

Foto: Gian Mattia D'Alberto, ČTK/AP

Cyklistický závod - ilustrační foto

K favoritům patří i členové nejlepšího českého týmu Elkov Kasper, který však bude mít na startu jen čtyři jezdce - Michaela Boroše, Jakuba Ťoupalíka, Tomáše Obdržálka a Filipa Řehu. "V posledních letech máme bohatý závodní kalendář a závody Českého poháru obsazujeme menším počtem závodníků. Ale i tak jsme hodně úspěšní," uvedl trenér a sportovní ředitel stáje Otakar Fiala. "Boroš je v dobré formě. Ve skvělé kondici byl v poslední době Jakub Ťoupalík, ale na závodech v Nizozemsku měl tvrdý pád a musel si trochu odpočinout. Ale trénuje bez problémů a bude připraven."

Dvojnásobný počet jezdců postaví tým ATT Investments, v jehož dresu se v úvodu sezony dařilo Tomáši Bártovi. Na závodech v Chorvatsku a Slovinsku vybojoval pět umístění v první desítce.

Reklama

Související témata: