Hlavní obsah

Obránce Jandus odchází ze Sparty do Finska

Hokejový obránce Martin Jandus bude v kariéře pokračovat ve finském Kärpätu Oulu. Pětadvacetiletý bek, který dosud hrál za Spartu, podepsal na severu Evropy dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Martin Jandus bude pokračovat ve finské lize.

Článek

Kärpät oznámil příchod Janduse společně s prodloužením smlouvy dalšího obránce a kapitána týmu, kterým je pětatřicetiletý Atte Ohtamaa, olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa. "Získali jsme tak dva špičkové reprezentační obránce, kteří týmu pomůžou ve speciálních situacích, ale i v každodenním životě," uvedl ředitel hráčských operací Lasse Kukkonen.

Jandus, jenž si v aktuální sezoně připsal premiérové starty v reprezentačním týmu, se chystá na první zahraniční angažmá. V extralize hrál za mateřskou Spartu a České Budějovice, v poslední sezoně odehrál včetně play off 56 zápasů s bilancí čtyř branek a 15 asistencí.

"Má za sebou výbornou sezonu v Česku. Jsme rádi, že hráč, který je v nejlepším věku a posouvá se vpřed ve své kariéře, chtěl přijít do Oulu a dál se zde zlepšovat," pochvaloval si Kukkonen a zároveň ocenil Jandusovy bruslařské schopnosti.