Hlavní obsah

Nehraješ! Sparta odstavila svého druhého nejproduktivnějšího beka, Hořava mluví o těžkém rozhodnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V základní části hokejové extraligy nevynechal jediný zápas a po Michalu Kempném byl druhým nejproduktivnějším obráncem Sparty. Ve čtvrtfinále play off proti Třinci odehrál Martin Jandus první tři zápasy, ve dvou následujících už ale nenaskočil. Přestože je zdravý a třeba v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách je na tom s bilancí plus dva ze všech sparťanů nejlépe...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Martin Jandus.

Článek

V listopadu se dočkal reprezentačního debutu na turnaji Karjala, a protože podle slov kouče nároďáku Jalonen hrál ve dvojici s klubovým spoluhráčem Němečkem velmi dobře, přišla i prosincová pozvánka na Švýcarské hry.

Jandusovy kvalitní výkony v extralize, v jejíž základní části posbíral čtyři góly a 15 asistencí, i na mezinárodní scéně neunikly pozornosti skautů, a tak pětadvacetiletý sparťanský odchovanec si od nové sezony poprvé vyzkouší zahraniční angažmá, když se domluvil s finským Kärpätem Oulu.

Otázka je, jestli se do té doby ještě objeví v dresu Sparty. Té se totiž před třetím duelem čtvrtfinálové série s Třincem uzdravil Švéd Warg, což odnesl právě Jandus. V pátečním čtvrtém utkání se sice na soupisku i kvůli disciplinárnímu trestu pro útočníka Formana dostal, neodehrál ale ani vteřinu. O dva dny později už po Formanově návratu do sestavy sledoval zápas v O2 areně jen z tribuny...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Martin Jandus a Erik Thorell oslavují gól - archivní foto.

„Bylo to těžké rozhodnutí a i jsme mu to takhle vysvětlili. To se v play off stává. I hráči, kteří se do hry nedostanou, musejí být připravení," přiznal kouč Sparty Miloslav Hořava, že s vyřazením Janduse ze sestavy měl těžkou hlavu.

Ukáže na něj v úterý pro šestý zápas v Třinci, v němž se Pražané za nepříznivého stavu 2:3 pokusí odvrátit konec sezony?

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec