Hlavní obsah

Kvůli covidu-19 nebudou na startu Flander cyklisté izraelského týmu ani Van Aert

Aktualizováno

Koronavirus vyřadil z nedělního závodu Kolem Flander elitní cyklistický tým Israel-PremierTech. Kvůli dvěma případům nákazy se celá stáj z belgického monumentu odhlásila, protože ostatní členové byli označeni za blízké kontakty. Po pozitivním testu na koronavirus nebude ve slavné klasice startovat ani domácí spolufavorit Wout van Aert.

Foto: Gian Mattia D'Alberto, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

"Je to politováníhodná situace a jsme ohromně zklamaní, že musíme odstoupit," řekl Kjell Carlström, manažer týmu, jenž bude muset vynechat i středeční belgickou klasiku Scheldeprijs. "Nebylo to snadné rozhodnutí, ale v téhle chvíli není jiná možnost. Potkaly nás další nemoci a zranění způsobená nehodami, které vyřadily většinu našich jezdců," dodal. Středeční závod Napříč Flandry absolvovala stáj pouze se třemi jezdci.

V závodě nebude startovat ani Van Aert, jenž chyběl už ve středeční generálce, kterou vyhrál jeho nizozemský rival Mathieu van der Poel. Ve čtvrtek hvězdný Belgičan vynechal seznamovací jízdu a dnes ve videu svého týmu Jumbo-Visma oznámil, že v neděli nepojede kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Na startu bude chybět kvůli zdravotním potížím i slovenská hvězda Peter Sagan. Přípravu týmů narušilo zimní počasí a sníh, kvůli kterému některé stáje zrušily dnešní tréninky na trase závodu. O víkendu se má počasí zlepšit.