Hlavní obsah

Miculyčová postoupila na MS do finále ve freestyle BMX

Česká reprezentantka Iveta Miculyčová postoupila na cyklistickém mistrovství světa v Glasgow do finálové dvanáctky v disciplíně BMX freestyle. V dnešní kvalifikaci obsadila sedmnáctiletá závodnice, která v červnu obhájila titul evropské šampionky, deváté místo. Finále se pojede v pondělí.

Foto: ČOV/Martin Flousek

Česká reprezentantka Iveta Miculyčová

Článek

Soutěžní program disciplíny výrazně narušilo počasí. Kvalifikace se měla jet původně již v sobotu, dnes měly závodnice ukázat své umění v semifinále. To ale pořadatelé zrušili a dvě kvalifikační jízdy, z nichž se započítává průměrné skóre, určily dvanáctku finalistek.

První kvalifikační jízda vyšla Miculyčové na výbornou a měla z ní pátou nejlepší známku (74,74). Ve druhé si po menším zaváhání vysloužila patnácté nejvyšší skóre (61,22). Výsledných 67,98 stačilo na deváté místo. Bronzová olympijská medailistka z Tokia Švýcarka Nikita Ducarozzová, která byla kvůli nepovedené první jízdě celkově třináctá, měla jako první nepostupující výslednou známku 63,50.

Iveta Miculyčová krátce poté, co ovládla Evropské hry.Video: Český olympijský tým

Druhá česká závodnice Kateřina Jalůvková obsadila ze třiceti startujících 26. místo. Kvalifikaci vyhrála jednička současného žebříčku a stříbrná medailistka z olympijského závodu v Tokiu Hannah Robertsová z USA.

Nepříznivé počasí ovlivnilo také kvalifikaci mužského závodu. Z dosud dokončených jízd je však jasné, že Češi Tomáš Beran s Martinem Habadou se mezi finálovou čtyřiadvacítku neprobojují.

Reklama

Související témata: