Hlavní obsah

Mladý slovenský reprezentant Babič tragicky zahynul

Slovenský sport se ponořil do smutku. Cyklistický závodník a reprezentant Adrián Babič ve středu tragicky zahynul při dopravní nehodě. Čtyřiadvacetiletý paralympik podle slovenských médií nepřežil srážku s automobilem během tréninku nedaleko obce Lemešany v okrese Prešov. S informací přišel web Paralympijského výboru Slovenska.

Foto: @slovakia.deaflympic, Facebook

Slovenský cyklista Adrián Babič tragicky zahynul, bylo mu 24 let.

Článek

„Při srážce s osobním automobilem Toyota RAV 4 utrpěl cyklista těžká zranění, kterým na místě podlehl," uvedla tamní policie. Dechová zkouška u řidiče byla negativní, informují slovenská média.

Babič byl cyklistickým handicapovaným závodníkem, od narození trpěl 86% ztrátou sluchu. Účastnil se ale i podniků se zdravými cyklisty.

Mladý jezdec byl mistrem a vicemistrem Slovenska v časovce v kategorii do 23 let, mistrem Slovenska mezi juniory a medaile sbíral i v mužské kategorii.

Byl také juniorským mistrem v zimním triatlonu. Slovensko reprezentoval na mistrovstvích světa i Evropy, uvedla agentura TASR.

„Během tréninku zahynul 24letý reprezentant Adrián Babič. Adrián byl úspěšný cyklista a reprezentant SR - paralympik z Popradu. Upřímnou soustrast celé jeho rodině," vydal ke smutné události prohlášení Ivan Husár, tajemník ze slovenského Ministerstva školství, vědy, výzkumu a sportu.

Reklama

Související témata: