Hlavní obsah

Nadávky, útoky a lži. Čeho hříšník Armstrong nejvíc lituje?

Praha

Televizní stanice ESPN vydala druhou část dokumentu s názvem "Lance". Velká část druhého dílu o bývalém americkém cyklistovi a usvědčeném dopingovém hříšníkovi Lanci Armstrongovi se točí kolem jeho asistentky Emmy O'Reillyové, která pomáhala zakrývat závodníkovy dopingové prohřešky a zbavovala se důkazů. Když jeho bývalá spolupracovnice v roce 2004 přišla s veřejným svědectvím proti Armstrongovi, strhla se smršť urážek, lží a falešných obvinění. Osmačtyřicetiletý rodák z Texasu nyní tvrdí, že jeho tehdejší chování vůči ní je jeho největší bolestí.

Foto: Sport.cz

Bývalý slavný americký cyklista Lance Armstrong v dokumentu "Lance" promluvil o tom, čeho nejvíc lituje.

Článek

Z celosvětového hrdiny, který porazil rakovinu, se stal jeden z největších padouchů v dějinách sportu, který přišel o své triumfy na Tour de France i spoustu peněz. Bývalý cyklista Lance Armstrong se v dokumentu „Lance" snaží vypořádat s temnou minulostí a rehabilitovat svůj pošramocený obraz.

Když jeho bývalá asistentka Emma O'Reillyová v roce 2004 přišla se svědectvím o Armstrongově dopingové minulosti, Američan opětoval palbu ostrými. Označil ji za lhářku, alkoholičku a k***u. V novém dokumentu od ESPN dostal bývalý jezdec stáje US Postal lákavou nabídku: Vyznat se z toho, čeho na svém skandálu nejvíc lituje.

„Pravděpodobně to, jak jsem zacházel s Emmou O'Reillyovou a jakým způsobem jsem o ni mluvil," přiznal Armstrong. Jeho osobní asistentka věděla o jeho temné stránce, sama ji pomáhala zakrýt, před tím, než se rozhodla vše veřejně přiznat v knize L.A. Confidentiel.

O'Reillyová se později médiím svěřila, že už byla unavená celým propracovaným systémem dopingu, který pomáhal zakrýt špinavou stránku sportu z těch nejvyšších pozic.

„Tehdy jsem na ni útočil proto, abych ochránil další lidi a jejich pozice," vymlouvá se v dokumentu ESPN Armstrong. „Útoky na ni byly ale trapné a neomluvitelné," dodal závodník, který v první části snímku přiznal, že dopoval od 21 let.

O'Reillyová po skončení vysílání přišla s reakcí na Twitteru. „Je dobře, že se Lance Armstrong ještě jednou omluvil. Ale už je to celé uzavřené. Už před lety jsme to mezi sebou uzavřeli. Jsem z té vší nenávisti opravdu unavená, pojďme už prosím dál a ukažme trochu soucitu našemu okolí," napsala na sociální síť.

Reklama

Související témata: