Hlavní obsah

Nash byla na Cape Epic třetí, Stošek má páté místo

Bikerka Kateřina Nash skončila při svém debutu v závodu dvojic Cape Epic s obhájkyní prvenství Sofií Gómezovou Villafaňeovou z Argentiny na třetím místě. Martin Stošek s Němcem Andreasem Seewaldem se po loňské druhé příčce museli spokojit s pátou pozici. Bývalý elitní silničář Petr Vakoč se Švýcarem Marcem Stutzmannem skončili sedmí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cyklokrosařka Kateřina Nash na trati - ilustrační foto.

Článek

Pětačtyřicetiletá Nash a její parťačka začaly v JAR vítězstvím v prologu. Po první etapě jim patřilo v průběžném pořadí druhé místo, které neudržely v královské páté etapě a klesly na třetí příčku, na které už zůstaly. Po sedmi etapách zaostaly o 43 minut za vítěznou Kim Le Courtovou z Mauricia a Verou Looserovou z Namibie.

Stošek se Seewaldem loni celý závod vedli, ale v poslední etapě o vítězství přišli. Letos potkal podobný osud Švýcary Nina Schurtera a Andriho Frischknechta, kteří dnes nabrali téměř šestiminutovou ztrátu na vítězné Němce Georga Eggera a Lukase Bauma a propadli se až na třetí místo. Vítězi se stali Jihoafričan Matthew Beers s Američanem Christopherem Blevinsem.

Česko-německá dvojice za nimi zaostala o téměř 50 minut. "Ambice byly vyšší. Ani jednomu z nás se nejelo dobře, já měl docela velkou krizi v první polovině závodu. Z boje o vítězství nás vyřadil i jeden velký defekt, na lepší než páté místo to nešlo. Spokojený jsem s tím, že jsme nic nevzdávali a bojovali jsme naplno," řekl Stošek ČT Sport.

Vakoče loni připravila po přechodu ze silnice o start na Cape Epic zlomenina klíční kosti. Letos jel jako člen záložního týmu Canyon Northwave a se Stutzmannem kryli záda Stoškovi a Seewaldovi. V cíli zářil spokojeností.

"Doufal jsem v desítku, ale nepočítal jsem s tím. Spokojenost je obrovská. Že tady budu v některých etapách bojovat o vítězství, se mi nesnilo. Přes všechny mechanické problémy a to, že jsme pomáhali klukům, jsme zůstali v desítce. To je super," uvedl Vakoč.

Závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - konečné pořadí po 7 etapách
Muži
1. Beers, Blevins (JAR/USA) 26:17:04
2. Egger, Baum (Něm.) -3:49
3. Schurter, Frischknecht (Švýc.) -4:11
...
5. Seewald, Stošek (Něm./ČR) -49:42
7. VAKOČ, Stutzmann (ČR/Švýc.) -1:05:43
Ženy
1. Le Courtová, Looserová (Mauricius/Nam.) 33:11:37
2. Wakefieldová, Lillová (JAR) -32:24
3. NASH, Gómezová Villafaňeová (ČR/Arg.) -43:17

Reklama

Související témata: