Hlavní obsah

Nechce se vám šlapat? Auto pomůže. Přišla ale rychlá diskvalifikace, končí 31 cyklistů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když můžou oni, tak já taky. Asi tahle naivní myšlenka prolétla hlavou cyklistům ve středeční 4. etapě italského Baby Giro, tedy edice slavného Giro d'Italia pro jezdce do 23 let. Nakonec celkem 31 závodníků bylo diskvalifikováno za neobhajitelný podvod. Při stoupání na kopec Stelvio se drželi týmových aut i policejních motorek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak si mohli myslet, že jim tohle v době mobilů a sociálních sítí projde? Tyhle záběry jsou opravdu nepochopitelné. Jeden z fanoušků zachytil, jak se přes dvě desítky cyklistů, převážně domácí Italové, nenamáhají šlapáním.

Závodníci se zachytili za vozidlo svého či jiného týmu a část stoupání na Stelvio odpočívali. Jednoho z aut se jich drželo až osm! A některým překvapivě pomáhaly i policejní motorky.

Nejprve to vypadalo, že spravedlnosti uniknou, protože po etapě bylo údajně potrestáno jen pár jezdců za potlačení z auta, zahození odpadku na špatném místě nebo močení na veřejnosti. Pak ovšem italská stránka TuttobiciWeb zveřejnila ono těžko uvěřitelné video.

Hodinu před půlnocí tak komisaři závodu vydali tiskovou zprávu s jasným stanoviskem. Původní počet 24 hříšníků se nakonec rozrostl na 31, všichni v závodě okamžitě skončili. Vedle diskvalifikace obdrželi i pokutu 100 švýcarských franků (přes 2400 korun) a bylo jim odebráno 25 bodů z žebříčku Mezinárodní cyklistické federace UCI. Ze závodu byla rovněž vyřazena čtyři týmová auta bez možnosti náhrady.

Reklama

Související témata: