Hlavní obsah

Nechci jezdit poslední, vysvětluje pětinásobná účastnice OH, proč opustí disciplínu, z níž má dvě medaile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pro Česko vybojovala na mistrovství světa dvě medaile. První shodou okolností právě před deseti lety! Na probíhajícím mistrovství světa v cyklokrosu v americkém Fayetteville je Kateřina Nash jako viceprezidentka Mezinárodní cyklistické federace, současně ve čtyřiačtyřiceti letech bude pětinásobná účastnice olympijských her bojovat v elitní ženské kategorii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cyklokrosařka Kateřina Nash.

Článek

„Velmi pravděpodobně půjde o tečku za mými účastmi na krosových mistrovstvích. Nechci jezdit poslední," uvedla rodačka z Prachatic, která už roky žije v USA, pro welovecycling.cz.

Kateřina Nash, která startovala na třech zimních olympijských hrách v klasickém lyžování a dvou letních v závodě horských kol, si posteskla, že sice poctivě trénovala, ale postrádala konfrontaci se soupeřkami, protože necestovala do Evropy.

„Jistou výhodou je, že trať dobře znám. Při světovém poháru jsem na ní na podzim dojela desátá. Jedinou změnou je dlouhý výběh, i proto jsem zařadila do tréninku schody a běhala je s kolem," uvedla Nash, jenž si na jaře loňského roku při pádu přetrhala vazy v rameni a zlomila klíční kost.

Handicapem na mistrovství světa pro ni naopak bude start z poslední řady, protože nemá vyjeté body. Startovní pole však nebude tak nabité jako při světových pohárech, navíc do USA řada týmů dorazila kvůli restrikcím souvisejícím s pandemií koronaviru v omezeném počtu.

„Já už jsem byla na třetí dávce očkování, kterému hodně věřím. Každopádně i tak jsem v poslední době jen trénovala nebo chodila na procházky se psem. Do společnosti jsem nevyrazila ani nepamatuji," přiznala pro welovecycling.cz Nash, která byla i členkou českého týmu při premiérovém závodě štafet.

Symbolicky se s cyklokrosem rozloučí v zemi, kde žije už více než dvacet let. „Na podzim už do krosu asi nenaskočím. Když se člověk nepřipravuje, není to ono. A já nechci jezdit poslední," vysvětlila Nash, jenž se dál bude věnovat závodům horských kol.

Reklama