Hlavní obsah

Nibali po zlomenině zápěstí pojede Giro d'Italia, na startu bude i Evenepoel

Turín

Italský cyklista Vincenzo Nibali se představí na Giru d'Italia, které odstartuje v sobotu v Turíně, přestože si před necelými třemi týdny na tréninku zlomil zápěstí a podrobil se operaci. Účast dvojnásobného vítěze závodu dnes potvrdila stáj Trek-Segafredo.

Foto: Sport.cz

Belgický cyklista Remco Evenepoel. Ilustrační foto.

Článek

Kvůli zranění přišel Nibali o nedávný závod Kolem Alp, který mu měl posloužit jako generálka před Girem. Šestatřicetiletý jezdec závodil naposledy 20. března na klasice Milán-Sanremo.

Na Giru triumfoval Nibali v letech 2013 a 2016. Během kariéry vyhrál i Vueltu (2010) a Tour de France (2014).

Velký návrat a zároveň velká premiéra čeká na Giru Remca Evenepoela. Belgický talent se vrátí do pelotonu po těžkém pádu v srpnovém závodě Kolem Lombardie, při němž si zlomil pánev, a odstartuje do své první Grand Tour.

"Mám radost, že budu po tak dlouhé době zase závodit. Tvrdě jsem pracoval na tom, abych se na svou první Grand Tour připravil. Tím, že to bude můj první závod od loňského srpna, potřebujeme zjistit, jak bude moje tělo reagovat," uvedl jednadvacetiletý cyklista, který loni před svým zraněním vyhrál čtyři etapové závody - Vueltu San Juan, Kolem Burgosu, Kolem Polska a Kolem Algarve

"Budeme to brát den po dni a uvidíme, jak to půjde. Hlavní je, že jsem zpátky," řekl člen týmu Deceuninck–Quick-Step, v jehož sestavě pro Giro nezvykle chybí spurtér. Na celkové pořadí pojede kromě Evenepoela také Portugalec Joao Almeida.

Úspěšnou loňskou účast si nezopakuje Josef Černý, který před rokem ještě v barvách stáje CCC vyhrál na Giru jednu etapu. Podle očekávání Giro nepojede další člen Deceuninck–Quick-Stepu Zdeněk Štybar, který se před měsícem podrobil zákroku kvůli srdeční arytmii a v polovině dubna se vrátil k tréninku.

Reklama

Související témata: