Hlavní obsah

Nové Město se uchází o MS bikerů, v Albstadtu se nepojede

Albstadt
Aktualizováno

Mistrovství světa horských kol, jež bylo před měsícem kvůli koronavirové pandemii odloženo ze svého červnového termínu, se v německém Albstadtu neuskuteční ani v náhradním datu. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) naznačila, že šampionát v olympijském cross country by se letos mohl konat jinde. Mezi zájemce o uspořádání MS se zařadilo i Nové Město na Moravě.

Foto: instagram Jaroslav Kulhavý

Jaroslav Kulhavý.

Článek

Mistrovství světa v Albstadtu se mělo jet 25. až 28. června. Po vypuknutí pandemie covidu-19 byla koncem března akce odložena a organizátoři pracovali s UCI na náhradním, pravděpodobně podzimním termínu. Ve čtvrtek ale obě strany ohlásily, že šampionát bikerů musel být zrušen.

"Po zhodnocení současné situace nebyla jiná možnost než odřeknutí šampionátu MTB v Albstadtu. Z politického spektra máme jasné signály, že ještě v říjnu bude nutné počítat s výrazným omezením zahraničních cest. Proto jsme se souhlasem města a UCI zatáhli za záchrannou brzdu," uvedl prezident Německého cyklistického svazu Rudolf Scharping.

Cyklistická unie uvedla, že světový šampionát by se přesto ještě letos jet mohl. "UCI bude pokračovat v práci na tom, aby se v roce 2020 mistrovství světa v cross country na horských kolech uskutečnilo. Informace podáme, hned jak to bude možné," uvedla UCI na webu.

Pandemie koronaviru ovlivnila také Světový pohár bikerů, který měl začít v květnu v Novém Městě na Moravě. Na Vysočině by se letos mělo jet v novém dosud neurčeném termínu, pokud se tam ale nakonec nepojede o světové medaile. První pohárový závod by se podle aktuálního kalendáře mohl konat v polovině srpna v Lenzerheide.

"Dnes jsme na UCI napsali, že bychom rádi znali podmínky, za jakých by bylo možné mistrovství světa uspořádat v Novém Městě, které je na takovou akci stabilně připraveno. Teď je to o tom, jaké nám UCI nastaví podmínky. A také o tom, zda bude možné na tuto akci sehnat peníze," řekl České televizi Petr Vaněk, prezident organizačního výboru závodu v Novém Městě na Moravě, který je dlouhodobě nejlépe hodnoceným podnikem SP.

Reklama