Hlavní obsah

Obhájkyně Neumanová vyhrála silniční závod a má třetí domácí titul

Aktualizováno

Cyklistka Tereza Neumanová obhájila na společném mistrovství Česka a Slovenska prvenství v silničním závodě. V jihočeské Mladé Vožici dosáhla díky úspěšnému finiši na třetí titul, vedle loňského se třiadvacetiletá závodnice radovala již v roce 2019. V juniorské kategorii byli nejrychlejší Martin Bárta a Julia Kopecky.

Foto: Petr Marek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Společný závod žen a juniorek byl kvůli nepříznivé předpovědi počasí zkrácen na čtyři okruhy místo plánovaných pěti. Nejaktivnější v čele byla vítězka čtvrteční časovky Denisa Slámová, její pokusy rozhodnout únikem však úspěšné nebyly.

Rozhodovalo se v dojezdu šestičlenné skupiny. Stejně jako loni v Bánovcích nad Bebravou slavila republikový titul Neumanová těsně před Nikolou Bajgerovou. Loni třetí Nikolu Noskovou tentokrát předčila Kristýna Zemanová, Slámová dojela pátá.

"Když odjela Denisa Slámová, bylo nás tam pořád pět a měly jsme to pod kontrolou, i když měla k dobru i přes dvacet sekund. Je to ale zároveň vítězka časovky, takže jsme věděly, že ji nemůžeme nechat odjet daleko. Byl to jinak hodně náročný závod, jen mě mrzí, že to bylo zkrácené, ale i tak si myslím, že ten závod byl hodně spravedlivý," uvedla v rozhovoru pro Českou televizi Neumanová.

Zisk juniorského zlata si mohla užít členka vedoucí skupinky Kopecky, druhá Eliška Kvasničková, vítězka čtvrteční časovky, ztratila 49 sekund. Třetí byla Barbora Němcová.

V juniorech triumfoval Martin Bárta, stříbro bral Milan Bárta a bronz Pavel Novák.

Mistrovství ČR v silniční cyklistice v Mladé Vožici - závod s hromadným startem:
Ženy (78,9 km):
1. Neumanová (Liv Racing Xstra) 2:14:38
2. Bajgerová (Force KCK Zlín) -2
3. Zemanová (Brilon racing team MB) -6
4. Nosková (Lawi junior team) -11
5. Slámová (Cyklotrenink) -14
6. Hájková (BePink) -2:09
Juniorky (78,9 km):
1. Kopecky (Cc Pave76) 2:14:52
2. Kvasničková (SportRaces Cycling) -49
3. Němcová (Sportcomplex Břeclav) -6:31
Junioři (118,3 km)
1. M. Bárta (Auto Eder) 3:02,40
2. Kadlec (Dukla Praha) -25
3. Novák (Ciclistica Trevigliese) -26

Reklama