Hlavní obsah

Olympijský šampión a bronzový muž z Evropy vyšperkují bitvu v Kutné Hoře

Praha

Další díl nejvyšší domácí soutěže, zařazený do kategorie C1, se vrací do dvacetitisícové Kutné Hory se startem a cílem u Zimního stadiónu, nad kterým je také situován okruh. Kromě olympijského cross country je na programu také druhý závod ČP ve sprint eliminatoru

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Škarnitzl.

Článek

„Cross country trať je zkrácená jen o zhruba 500 metrů, asi to bude těžší," informuje o drobných změnách na 4,2 km dlouhém okruhu Ivan Sova, hlavní organizátor obou víkendových závodů. Obává se jen počasí. „Předpověď se pořád mění, déšť se stále posouvá do neděle, ale takové peklo, které bylo v Bedřichově nás nečeká."

Kromě osmatřicetiletého Martineze, by se měl na startu objevit také čerstvý medailista z evropského šampionátu Jan Škarnitzl (Sram Rubena Trek) a rovněž Pavel Boudný (Česká spořitelna Specialized).

A právě Boudný bude mít největší šanci vyhoupnout se ze třetího místa do čela průběžného hodnocení seriálu. Po dvou závodech první příčku okupuje Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing), ten je ale i s druhým mužem žebříčku Jiřím Novákem (Betch.nl Superior Brentjens) v Irsku na mistrovství Evopy v maratonu.

Na ostrově se také nachází Tereza Huříková (Specialized Racing), jak se bude měnit pořadí v kategorii ženy elite si musíme počkat až na neděli. Lze očekávat, že se souboj  odehraje mezi týmovými kolegyněmi z Kona / Giant Cycling Point a pravidelnými účastnicemi z Polska.

Favorité sobotního sprintu jsou vítězové z úvodního dílu XCE v Bedřichově: Jan Nesvadba (Superior Rubena) a Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n.N.).

Sobota 14.6. 2014
10:00 – 12:00 trénink XCO – Cross Country
14:00 – 15:00 trénink XCE – Eliminátor
15:00 – 17:30 XCE Sprint Eliminator
Neděle 15.6.2014
09:00 žáci, žákyně
09:45 expert, masters
11:00 kadeti
12:15 junioři
13:45 ženy, juniorky, kadetky
15:45 muži elita, U23

Reklama

Související témata: