Hlavní obsah

Olympijský vítěz Carapaz bude jezdit za cyklistický tým EF Education-EasyPost

Olympijský vítěz v cyklistice Richard Carapaz skončí po sezoně v týmu Ineos Grenadiers a bude jezdit za EF Education-EasyPost. Americká stáj to oznámila na webu několik hodin před startem Vuelty, na níž bude devětadvacetiletý Ekvádorec patřit k favoritům.

Foto: Profimedia.cz

Richard Carapaz skončí po sezoně v týmu Ineos Grenadiers a bude jezdit za EF Education-EasyPost

Článek

Carapaz jezdil za Ineos od roku 2020 a v době působení v elitním britském týmu se stal loni v Tokiu olympijským vítězem v závodu s hromadným startem. Rok předtím coby člen stáje Movistar triumfoval na Giru d'Italia a stal se prvním ekvádorským vítězem jedné z Grand Tour.

V dresu Ineosu nasbíral Carapaz pódiová umístění na všech třech velkých třítýdenních závodech: v roce 2020 byl druhý na Vueltě, loni třetí na Tour de France a letos druhý na Giru.

"Jsou ještě cíle, kterých jsem nedosáhl. Rád bych vyhrál ještě jednu Grand Tour a celoživotním cílem vždycky byl triumf na Tour de France. Vím, že je to možné, a budu o to usilovat," uvedl Carapaz, jenž letos na "Staré dámě" nestartoval.

V novém týmu bude mít k ruce mimo jiné krajany Jonathana Caiceda a Alexandera Cepedu. "Známe se už mnoho let, protože jsme vyrůstali ve stejném cyklistickém systému. Je skvělé být v týmu s někým, koho znáte celý život, díky nim se tam budu cítit jako doma," řekl Carapaz.

Reklama

Související témata: