Hlavní obsah

Padesátiletý Rebellin skončí po sezoně s profesionální cyklistikou

Italský cyklista Davide Rebellin se v padesáti letech rozhodl definitivně ukončit profesionální kariéru. Vítěz závodů Lutych-Bastogne-Lutych, Paříž-Nice či Tirreno-Adriatico z prvního desetiletí tohoto století odejde do cyklistického důchodu po této sezoně.

Foto: Instagram Davide Rebellina

Davide Rebellin končí kariéru.

Článek

Rebellin závodil posledních pět let v kontinentálních týmech. Loni jezdil za italskou stáj WorkService-Vega, v jejímž dresu si zlomil nohu na zářijovém Memoriálu Marca Pantaniho. Podepsal proto smlouvu ještě na letošek, aby se rozloučil na kole.

"Nechtěl jsem loni končit se zlomenou holení a lýtkem. Chci skončit závoděním, s dobrým programem a výsledky. Letošek bude posledním rokem mé profesionální kariéry," řekl Rebellin španělskému deníku Marca na Mallorce, kde se s týmem připravuje na sezonu. "V dubnu budu silnější. Zvládám jezdit pět nebo šest hodin. Musím se snažit, i když mě noha stále bolí a nehýbe se tak, jak by měla," dodal.

Rebellin během kariéry nasbíral přes 60 vítězství, naposledy vyhrál v roce 2018 etapu v závodě v Alžírsku. Už v roce 1991 byl druhý v závodě amatérů na mistrovství světa a o rok později přešel do profesionálního pelotonu. V roce 2008 získal stříbro na olympijských hrách v Pekingu, o které však kvůli dopingu přišel a odpykal si dvouletý zákaz startů.

Reklama