Hlavní obsah

Pády poznamenanou druhou etapu Kolem Baskicka vyhrál Lapeira

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pády poznamenanou druhou etapu cyklistického závodu Kolem Baskicka vyhrál po hromadném spurtu Francouz Paul Lapeira. V čele průběžného pořadí je vítěz úvodní časovky Slovinec Primož Roglič.

Foto: Profimedia.cz

Francouz Paul Lapeira ovládl druhou etapu Kolem Baskicka

Článek

Lapeira nejlépe zvládl finiš na mokré silnici v Kanbu a vyhrál před Samuelem Battistellou z Itálie a Belgičanem Louisem Vervaekem. Pro třiadvacetiletého Francouze šlo už o třetí vítězství během necelého měsíce, ale první mezi elitou na WorldTour.

„Zkusil jsem zaútočit už kilometr a půl před cílem, ale nevyšlo to. Tak jsem se zařadil zpátky a šetřil síly na závěrečný spurt. Bruno Armirail mě vyvezl do čela a pak už jsem prostě jel jako o život,“ řekl Lapeira, kterému v průběžné klasifikaci patří jedenácté místo.

Závěr etapy poznamenal hromadný pád zhruba čtyři kilometry před cílem, který rozdělil peloton na dvě části. V první zhruba třicetičlenné skupině byli kromě Lapeiry také vítěz závodu z let 2021 a 2018 Roglič a obhájce Jonas Vingegaard z Dánska.

Průběžné pořadí vede Roglič s náskokem deseti sekund před dvojicí Mattias Skjelmose z Dánska, Remco Evenepoel z Belgie. Vingegaard je pátý. Jediný český účastník Karel Vacek ve druhé etapě obsadil 111. místo a v průběžném pořadí je se ztrátou dvě a půl minuty na 118. příčce.

Cyklistický závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 2. etapa (160 km):
1. Lapeira (Fr./Decathlon AG2R La Mondiale) 3:42:28
2. Battistella (It./Astana)
3. Vervaeke (Belg./Soudal Quick-Step)
4. Miquel (Šp./Kern Pharma)
5. Aranburu (Šp./Movistar)
6. Silva (Urug./Caja Rural-Seguros RGA) všichni stejný čas
...111. K. VACEK (ČR/Burgos-BH) -54.
Průběžné pořadí:
1. Roglič (Slovin./Bora-hansgrohe) 3:55:02
2. Skjelmose (Dán./Lidl-Trek)
3. Evenepoel (Belg./Soudal Quick-Step) oba -10
4. Ayuso (Šp./UAE Team Emirates) -14
5. Vingegaard (Dán./Visma-Lease a Bike) -15
6. Vauquelin (Fr./Arkéa-B&B Hotels) -16
...115. K. VACEK -2:30

Reklama

Související témata: