Hlavní obsah

Pořadatelé cyklistické klasiky Paříž-Roubaix zmírní nájezd na obávané kostky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé slavné cyklistické klasiky Paříž-Roubaix, která se jede v neděli, mají v úmyslu zmírnit obávanou část závodu v Arenbergu. Před vjezd na dlažební kostky umístí šikany, které by měly peloton výrazně zpomalit. Informovaly o tom agentury.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Chceme peloton roztáhnout a zpomalit aspoň na polovinu. Normálně se do Arenbergu najíždí rychlostí 60 km/h, ale kdyby se nám podařilo rychlost snížit na 30, 35 km/h nebylo by to tak nebezpečné,“ uvedl ředitel závodu Thierry Gouvenou.

Pořadatelé o změně začali přemýšlet po nedávném závodu Napříč Flandry, kde se při ošklivém hromadném pádu mimo jiné zranil Wout van Aert a musel na operaci. Belgická hvězda si zlomila klíční kost, několik žeber a hrudní kost.

O změnu navíc pořadatele požádaly i jezdecké odbory. „Jezdci jsou nervózní a chtějí navýšení bezpečnosti, což je samozřejmě v pořádku. Ale také by se někdo měl zamyslet nad vývojem materiálů a kol, což jsou věci, které k řadě pádů také hodně pomáhají,“ řekl Gouvenou.

Reklama

Související témata: