Hlavní obsah

Pantani se před deseti lety skutečně předávkoval, potvrdil koroner

Podle koronera zemřel skvělý italský cyklista Marco Pantani před deseti lety skutečně na předávkování kokainem. K tomuto závěru došel soud už při tehdejším vyšetřování, ale Pantaniho rodina stále trvá na tom, že byl zavražděn, a před čtyřmi měsíci si vymohla znovuotevření případu.

Foto: Profimedia.cz

Slavný cyklista Marco Pantani na archivním snímku z roku 1999.

Článek

Vítěz Tour de France a Gira d'Italia z roku 1998 Pantani byl v únoru 2004 nalezen mrtev v hotelovém pokoji v Rimini. Bylo mu 34 let. Soukromý detektiv najatý rodinou nedávno přišel s údajně novými důkazy, že povrchní zranění na Pantaniho obličeji a těle způsobil vrah, jenž donutil špičkového vrchaře vypít smrtící dávku drogy.

Tuto tezi však nyní koroner popřel. "Pantani nebyl před smrtí ani napaden, ani udeřen," uvedl Franco Tagliaro v analýze, podle níž byly rány na cyklistově těle způsobeny pádem. Zavražděn podle Tagliara nebyl.

Právní zástupci Pantaniho rodiny napadli i tehdejší práci policie, která údajně vyšetřování neprovedla důkladně. Pět policistů zapojených do případu proto v pondělí reagovalo hrozbou žaloby pro pomluvu.

Reklama

Související témata: