Hlavní obsah

Pedersen vyhrál na klasice Gent-Wevelgem souboj mistrů světa s Van der Poelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgickou klasiku Gent-Wevelgem vyhrál mistr světa z roku 2019 Mads Pedersen. Dánský cyklista porazil po 253 kilometrech ve spurtu dvojice uprchlíků úřadujícího světového šampiona Mathieua van der Poela z Nizozemska.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Belgickou klasiku Gent-Wevelgem vyhrál mistr světa z roku 2019 Mads Pedersen.

Článek

Silná dvojice se vytvořila zhruba 34 km před cílem ve třetím stoupání na Kemmelberg při Pedersenově nástupu, který dokázal zachytit jen Van der Poel. Cyklisté ve zbytku 86. ročníku závodu spolupracovali a o vítězství se utkali ve spurtu, v němž nizozemský mistr světa na dánského soupeře nestačil.

„Musel jsem spoléhat na svůj spurt a s formou, jakou Mathieu v poslední době ukazoval, bylo těžké myslet na výhru,“ uvedl Pedersen, jenž se může s Van der Poelem utkat o vítězství opět za týden na monumentu Kolem Flander. „To bude úplně jiný závod. Ale dnes jsem ukázal, že mám dobrou formu,“ dodal vítěz.

Osmadvacetiletý Pedersen z týmu Lidl-Trek zopakoval v tradičním jednorázovém závodě výhru z roku 2020. O rok starší Van der Poel těsně nenavázal na páteční vítězství v E3 Saxo Classic a nepodařilo se mu stát se pátým cyklistou historie, jenž tyto dvě belgické klasiky ovládne v jedné sezoně. „Je to škoda, protože jsem hodně chtěl vyhrát, ale když je někdo prostě silnější, je jednodušší to přijmout,“ řekl Van der Poel.

Spurt hlavní skupiny o třetí místo vyhrál s odstupem 16 sekund Belgičan Jordi Meeus.

Cyklistický závod Gent-Wevelgem (WorldTour) - 253,1 km:
1. Pedersen (Dán./Lidl-Trek) 5:36:00
2. Van der Poel (Niz./Alpecin-Deceuninck) stejný čas
3. Meeus (Belg./Bora-hansgrohe)
4. Philipsen (Belg./Alpecin-Deceuninck)
5. Milan (It./Lidl-Trek)
6. Kooij (Niz./Visma-Lease a Bike) všichni -16

Reklama

Související témata: