Hlavní obsah

Potlučený Sagan jede dál. Nebyl by to mistr světa, kdyby neuměl přijímat výzvy, vzkazuje tým

Lurdy

Teď už je to opravdu bez nejmenších pochybností. Peter Sagan jede dál. Ve 14 hodin se postaví na start dnešní 18. etapy Tour de France z Trie-sur-Baise do Pau, i když se ozývaly hlasy, že toho slovenské cyklistické eso má po středečním těžkém boji plné zuby.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Lídr bodovací soutěže Peter Sagan.

Článek
Fotogalerie

Nezabalil to. "Má bolesti, ale nebyl by to mistr světa, kdyby neuměl přijímat výzvy," vzkázal jeho tým Bora-hansgrohe na sociálních sítích.

Včera to ještě tak úplně jasné nebylo. Šrámy byly viditelné. Odhodlání ovšem také.

V Saganově případě nejde o ledajakou výzvu.

Osmadvacetiletý cyklista zatím vyhrál na Tour tři etapy a v čele bodovací soutěže má už nyní nedostižný náskok. Zelený dres ale pošesté v kariéře vyhraje jen v případě, že v neděli dorazí do pařížského cíle.

Před páteční závěrečnou pyrenejskou etapou dnes čeká peloton relativně jednodušší trasa, v níž by mohli přijít ke slovu spurtéři. Na 171 kilometrech jsou pouze dvě stoupání nejnižší, čtvrté kategorie.

Náročná vrchařská etapa v Pyrenejích následuje v pátek a v sobotu je na programu rozhodující individuální časovka.

Zvládne to Sagan po včerejších lapáliích? Trojnásobný mistr světa upadl ve sjezdu a dorazil do cíle s potrhaným zeleným dresem, neutrpěl zlomeniny, ale má modřiny a odřeniny.

Pokud se nestane nic mimořádného, neměly by dnes nastat změny v elitní desítce průběžného pořadí Tour. Tomu vévodí Brit Geraint Thomas, jenž ve středeční krátké vrchařské etapě zvýšil náskok v čele už na téměř dvě minuty.

Reklama

Související témata: