Hlavní obsah

Pro pohárové vítězství na Špilberku si dojel Ťoupalík a vede Visegrádskou 4

Čtvrtý závod Českého poháru v silniční cyklistice na trati Brno-Mikulov-Brno vyhrál loňský mistr republiky Adam Ťoupalík. Jezdec týmu Elkov Kasper úspěšně zaútočil v předposledním stoupání na Žlutém kopci a cílem na nádvoří hradu Špilberk projel po 183,5 kilometru s náskokem šesti sekund před Danielem Turkem. Třetí skončil Karel Camrda.

Foto: Sport.cz

Adam Ťoupalík na archivním snímku

Článek

Ťoupalík se navíc oblékl do žlutého trikotu pro lídra seriálu závodů Visegrádské 4, který vyvrcholí v neděli v Polsku. "Minulý týden jsme na maďarské i slovenské části Visegrádské 4 tvořili závod, dnes jsme chtěli hlavně doskakovat do úniků a být nejrychlejší v závěru," uvedl vítěz v tiskové zprávě.

Na jeho nástup na Žlutém kopci nedokázali soupeři zareagovat. "Včera jsme si byli projít závěr trati pod Špilberkem a moc se mi líbilo, jak to pořadatelé vymysleli. Věděl jsem, že mi to tady bude sedět. Nastoupil jsem tedy před horizontem předposledního stoupání, abych si získal náskok před krátkým prudkým sjezdem, a v kopci po kostkách do cíle jsem si kontroloval pozici," řekl Ťoupalík.

V časovém limitu dokončilo závod jen 34 jezdců.

Závod Českého poháru v silniční cyklistice a třetí díl Visegrádské 4 Brno-Mikulov-Brno (183,5 km):
1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 4:28:28
2. Turek (Felbermayr Simplon Wels) -6
3. Camrda (Topforex ATT Investments) -14
4. Per (Slovin.) -26
5. Otruba (Elkov Kasper) -29, 6. Murias (Pol.) -31.

Reklama

Související témata:
Mikulov