Hlavní obsah

Roglič se rozhodl vyřešit problémy s ramenem operací

Slovinský cyklista Primož Roglič se rozhodl vyřešit opakované problémy s ramenem operací. Zákrok podstoupil trojnásobný vítěz Vuelty a jeden z nejlepších cyklistů světového pelotonu dnes a ruku po něm bude mít znehybněnou až dva měsíce.

Slovinec Primož Roglič na trati Vuelty.

Článek

Dvaatřicetiletý bývalý skokan na lyžích, jenž přesedlal na kolo po těžkém pádu na můstku v roce 2011, si rameno vykloubil na červencové Tour de France a sám si ho nahodil zpátky. Nebylo to poprvé. Další těžký pád měl před měsícem na Vueltě, kde usiloval o čtvrtý triumf za sebou. Místo toho po 16. etapě odstoupil.

"Není žádným tajemstvím, že už jsem měl několik dislokací. Dostal jsem se do bodu, kdy s tím musím něco udělat," řekl Roglič médiím při charitativní akci v Mariboru. "Není to triviální operace. Odříznou mi kousek kosti a přesunou tam, kde k vykloubením dochází," doplnil.

Šest až osm týdnů bude mít proto ruku zafixovanou. "Naštěstí nejsme v sezoně v květnu nebo červnu. Musím s tím něco udělat, abych mohl být ještě silnější a mohl pomýšlet na další roky," dodal hvězdný člen stáje Jumbo-Visma, jenž vyhrál také etapy na Tour i Giru d'Italia či letos závody Paříž-Nice a Critérium du Dauphiné.

Reklama

Související témata: