Hlavní obsah

Rozčarování slovenské hvězdy: Vedro, dehydratace a lídr v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zklamání a rozačarování. Hvězdný slovenský cyklista Peter Sagan pokračuje v trápení v této sezoně i na své rozlučkové Tour de France. Známý rychlík, který byl zvyklý zářit v koncovkách etap a sbírat vavříny pro vítěze, musel i po sobotní etapě zklamaně kroutit hlavou. Do cíle dorazil na šestnáctém místě a o spokojenosti nemohla být řeč, což potvrdil i svým vyjádřením pro RTVS.

Forma slovenské hvězdy Petera Sagana. Příspěvek z pořadu Studio TourVideo: Sport.cz

 
Článek

Slovenský jezdec stáje TotalEnergies tak opět nepronikl do nejlepší desítky a co víc, v závěru ani nespurtoval o první místo. Po sobotní etapě si Sagan postěžoval na vedro, které trápilo účastníky slavného závodu i na nepřízeň štěstěny.

"Neměli jsme šťastný den, přišli o Stefa Crasa. Ten spadl a skončil v nemocnici, zatím nemáme informace o tom, co mu je," kroutil hlavou smutný slovenský závodník. "Celý den bylo teplo a byli jsme zavaření. Nevím, zda jsem nebyl i dehydratovaný. Závěr mi moc nevyšel. Je škoda, že to nevyšlo ani Cavendishovi. Když má někdo odejít takhle, není to pěkné. Ale i to je bohužel cyklistika," uvedl Sagan pro RTVS.

Sestřih osmé etapy Tour de France včetně zranění hvězdného CavendisheVideo: sntv

Pro britskou cyklistickou hvězdu Marka Cavendishe skončila poslední Tour de France v kariéře předčasně po pádu v osmé etapě, při kterém si zlomil klíční kost. Rekordní sbírku etapových triumfů na slavném závodu osmatřicetiletý spurtér již nerozšíří. S 34 vyhranými etapami se dělí o první místo v historické tabulce s belgickou legendou Eddym Merckxem.

Cavendish upadl po kolizi v zadní části pelotonu zhruba 60 kilometrů před cílem etapy z Libourne do Limoges, dlouhé 201 km. Člen stáje Astana se držel na zemi s bolestivou grimasou za pravé rameno. Pak nastoupil do doprovodného vozidla a se svou čtrnáctou účastí na Tour se rozloučil.

Reklama