Hlavní obsah

Sagan dojel druhý v Kalifornii i ve třetí etapě

San Jose

Slovenský cyklista Peter Sagan se nedočkal vítězství na závodu Kolem Kalifornie ani ve třetí etapě. Pětadvacetiletý člen týmu Saxo-Tinkoff skončil do třetice druhý a stejná pozice mu patří i celkově. Vede překvapivý vítěz první kopcovité etapy závodu Toms Skujinš z Lotyšska.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Zleva Peter Sagan, Toms Skujins a Julian Alaphilippe po třetí etapě závodu Kolem Kalifornie.

Článek

Sagana ve 170 km dlouhé etapě se startem a cílem v San Jose neporazil na rozdíl od předchozích dnů jeho britský rival Mark Cavendish, jenž v horách odpadl a skončil daleko v poli poražených. Žilinský rodák dokonce vyhrál spurt, nicméně pouze o druhé místo.

S náskokem více než minuty totiž přijel do cíle po sólovém úniku Skujinš z týmu Hincapie Racing sedmnáctinásobného účastníka Tour de France George Hincapieho. "Kéž by byl někdo v úniku se mnou, bylo to utrpení. V protivětru jsem myslel, že umřu," uvedl třiadvacetiletý Lotyš.

V průběžném pořadí vede Skujinš o 32 sekund před Saganem, jenž stejně jako zbytek vedoucí skupiny jeho únik nejspíš prokalkuloval. "Na prvním kopci to bylo v pohodě, ale na tom druhém nevím, co se stalo. Dělal jsem, co jsem mohl, a vyhrál jsem spurt ve skupině," řekl Sagan, jenž si v minulých letech připsal v Kalifornii celkem 11 etapových prvenství.

Cyklistický závod Kolem Kalifornie - 3. etapa (170,1 km):
1. Skujinš (Lot.) 4:33:10
2. Sagan (SR)
3. Alaphilippe (Fr.)
4. Jaramillo (Kol.) všichni -1:06
5. Wyss (Švýc.)
6. Gesink (Niz.) oba -1:09
Průběžné pořadí:
1. Skujinš 14:04:01
2. Sagan -32
3. Britton (Kan.) -43

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.