Hlavní obsah

Saganův týmový kolega zůstal po hromadné nehodě viset z mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od cíle je dělilo zhruba dvaadvacet kilometrů, když v tom bylo celé jejich snažení zmařeno. Cyklisté se během druhé etapy závodu Etoile de Bessèges ve Francii dostali do hromadné nehody na úzkém mostě, ze kterého jeden ze závodníků přepadl a zůstal viset přes okraj, než mu pomohl jeden ze soupeřů. Etapa byla poté ukončena, jelikož všechen zdravotnický personál se shromáždil u této nehody a pokračování by tedy bylo nebezpečné.

Foto: @Leonardo44447, Twitter

Hromadná nehoda během cyklistického závodu ve Francii.

Článek

Během druhé etapy pětidenního závodu Etoile de Bessèges došlo na úzkém mostě k hromadné nehodě. Počet jejích účastníků se stále zvyšoval, protože další jezdci nestihli včas zareagovat a zabrzdit před hromadou popadaných soupeřů.

U kraje mostu se začala kupit kola, která jednoho z cyklistů, konkrétně Francouze Valentina Ferrona z týmu slovenského jezdce Petera Sagana TotalEnergies, vytlačila. „Nevím, jak se to stalo, ale najednou jsem zůstal viset z mostu a držel jsem se jen rukama. Naštěstí mi přišel Axel Laurance na pomoc a vytáhnul mě. Patří mu za to velký dík," uvedl Francouz po závodě.

Naštěstí tedy nedošlo k žádným vážnějším zraněním, ale řada ze závodníků pochopitelně potřebovala ošetření. A jelikož se všechen zdravotnický personál přítomný na závodě shromáždil právě u této nehody, organizátoři rozhodli, že etapu zruší, jelikož by její pokračování nemuselo být bezpečné, v případě že by došlo k dalším nehodám.

Druhá etapa tedy zůstala bez vítěze, takže si Belgičan Arnaud De Lie, který vyhrál úvodní etapu, udržel vedení v závodě.

Reklama