Hlavní obsah

Šéftrenér cyklokrosařů Klouček počítá s Nash do sezony, rozloučit se má na MS

Praha

Třiačtyřicetiletá Kateřina Nash by se měla se závodní kariérou rozloučit na mistrovství světa v cyklokrosu, které se uskuteční na konci ledna v americkém Fayetteville. Novinářům to dnes řekl nový šéftrenér reprezentace cyklokrosařů Petr Klouček.

Foto: Karel Brázdil

Kateřina Nash

Článek

Nash, která v letech 2011 a 2017 získala na MS v cyklokrosu bronz, nastoupila během uplynulého víkendu naposledy do závodu Světového poháru horských kol v americkém Snowshoe. Její tým Clif po dvou dekádách v seriálu končí. Bývalá běžkyně na lyžích má před sebou ale ještě celou sezonu mezi cyklokrosaři.

"Světový pohár začne třemi závody v USA. První bude 10. října ve Waterloo, kde bude Katka určitě startovat. Pak se jede 13. října na místě, kde se pojede světový šampionát, následně v Iowě už startovat nebude," nastínil Klouček program Nash, která trvale žije v zámoří.

"O Vánocích se chce vrátit do Evropy, jet tady nějaké závody, pak má i nějaké povinnosti jakožto členka komise UCI a pak se rozloučí s kariérou na mistrovství světa. Uvidíme, zda pojede ještě nějaký závod před šampionátem. Každopádně teď potvrdila 16. místem na bikách, že připravená je velmi dobře," dodal Klouček, jenž se vrátil k cyklokrosové reprezentaci po více než jedenácti letech.

Reklama