Hlavní obsah

Skvělý úspěch! Černý vyhrál úvodní časovku Kolem Romandie a po Giru má další cenný vavřín

Český cyklista Josef Černý vyhrál úvodní časovku etapového závodu elitní kategorie WorldTour Kolem Romandie a připsal si jeden z největších úspěchů kariéry. Vítěz časovky z Gira d'Italia 2020 v rovinatém prologu na 6,82 km dlouhé trati v Port-Valais získal mimo jiné i skalp úřadujícího časovkářského mistra světa Tobiase Fosse z Norska, který na druhém místě ztratil jedinou sekundu. Stejný odstup zaznamenal i třetí Francouz Rémi Cavagna.

Foto: Profimedia.cz

Josef Černý během prologu Tour of Romandie.

Článek

Trojnásobný český časovkářský šampion, jenž v květnu oslaví 30. narozeniny, si ve Švýcarsku připsal jedenácté profesionální vítězství v kariéře. Na další úspěch čekal 220 dní, naposledy se radoval z etapového vavřínu vloni na závodě Okolo Slovenska.

V úterý bude Černý s pomocí týmových kolegů ze stáje Soudal-Quick Step hájit žlutý dres lídra. V první etapě má peloton před sebou 170,9 km dlouhou trasu z Crissier do Vallée de Joux s třemi vrchařskými prémiemi, rovinatý závěr ale nahrává sprinterům.

Závod Kolem Romandie, který je pro cyklisty tradičně důležitou prověrkou před Girem d'Italia, vyvrcholí v sobotu v Ženevě.

Cyklistický etapový závod Kolem Romandie (WorldTour) - prolog (časovka jednotlivců, 6,82 km):
1. ČERNÝ (ČR/Soudal-Quick Step) 7:25
2. Foss (Nor./Jumbo-Visma)
3. Cavagna (Fr./Soudal-Quick Step) oba -1
4. Denz (Něm./Bora-hansgrohe) -4
5. Suter (Švýc./Tudor Pro Cycling)
6. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) oba -5
Související témata: