Hlavní obsah

Skvělý úspěch! Němcová získala na juniorském mistrovství světa v dráhové cyklistice zlato

Barbora Němcová vybojovala na juniorském mistrovství světa v dráhové cyklistice v Tel Avivu zlato ve vylučovacím závodu. Sedmnáctiletá Češka v této disciplíně navázala na zisk titulu z červencového juniorského mistrovství Evropy v Anadii.

Foto: czechcyclingfederation.com

Barbora Němcová na archivním snímku

Článek

Němcová si ve vytrvalostní disciplíně, v níž je v každém druhém kole jezdec na posledním místě vyřazen ze závodu, vynahradila čtvrté místo z úterního scratche. Stejně jako před měsícem v Portugalsku porazila v rozhodujícím duelu o zlato Ukrajinku Annu Kolyžukovou, jež zase těsně před ní skončila právě ve scratchi v úvodní den MSJ.

"Cítím se skvěle. Mám na sobě dres mistryně světa a určitě si ho cením víc než toho z evropského šampionátu. Od začátku se jelo hrozně rychle a nevěřila jsem, že zůstanu opravdu poslední. Hodně se padalo, to se dalo čekat, ale jinak se mi jelo výborně," uvedla Němcová na webu Českého svazu cyklistiky.

Zlato Němcové je druhou medailí pro českou výpravu v Izraeli po bronzu Anny Jaborníkové, Natálie Mikšaníkové a Sáry Peterkové v týmovém sprintu. V keirinu dnes obhájce stříbra z loňského roku Jakub Malášek vyhrál malé finále a skončil sedmý.

Reklama

Související témata: