Hlavní obsah

Šokující záběry! Agresivní jezdec loktem poslal soupeře k zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující záběry odhalily nečisté jednání thajského cyklisty Nattapola Bumrungraka během závěrečné fáze etapy závodu Bike 4 All v provincii Phichit. Nejprve je vidět, jak si z cesty odstrčil jednoho závodníka, který však kontakt ustál, a pak těsně před cílovou čarou poslal k zemi jiného soupeře, do kterého vrazil loktem.

Kamera zachytila cyklistovo nefér závodění.Video: Newsflare, Reuters

 
Článek

Agresivní jezdec Nattapol Bumrungrak si v závěrečných metrech závodu začal klestit cestu na špici hodně svérázným způsobem. Nejprve bezostyšně odstrčil závodníka, který se pohyboval v čele balíku, a poté útočil dál. Šlápl do pedálů, ale když už bylo vidět, že na přední příčku se nedostane, těsně před cílovou čarou loktem poslal k zemi Chakpheta Worasiriho.

Že šlo o jasný Bumrungrakův záměr odhalily záběry z kamery GoPro jiného závodníka. Worasiri kontakt neměl šanci ustát, ztratil rovnováhu a upadl. Další závodníci měli co dělat, aby se mu vyhnuli. Jeden z nich mu však přejel kolo, na kterém byla později vyčíslena škoda ve výši 50 tisíc bahtů, v přepočtu asi 33 tisíc korun.

Worasiri utrpěl pohmožděniny a odřeniny. „Ten, kdo to způsobil, mi musí zaplatit odškodné a nést následky svého jednání. Byl jsem na sedmém místě a chybělo málo, abych dojel. Je zklamáním, že jsem nemohl projet cílem," uvedl po závodě.

Thajská cyklistická asociace nyní Bumrungrakovi z týmu P&K Sports Phitsanulok udělila roční distanc. „Nattapolovo jednání způsobilo, že dva závodníci přišli o své pozice v závodě. Jeden z nich utrpěl vážné zranění a byl připraven o možnost dojet do cíle," uvedl mluvčí asociace.

Reklama

Související témata: