Hlavní obsah

Stošek se Seewaldem vedou Cape Epic i po královské etapě

Český jezdec Martin Stošek s Němcem Andreasem Seewaldem udrželi v úterní královské druhé etapě vedení v závodu dvojic na horských kolech Cape Epic v Jihoafrické republice. Do cíle 132 kilometrů dlouhé trasy s převýšením 2350 metrů přijeli jako čtvrtí se ztrátou deseti sekund na vítězné Švýcary Nino Schurtera a Larse Forstera.

Foto: Canyon Northwave MTB Team/Michal Červený

Ilustrační foto

Článek

V celkovém pořadí mají Stošek a Seewald dál výrazný náskok téměř pěti minut před Nizozemcem Hansem Beckingem a Portugalcem Josém Diasem, kteří dnes skončili třetí dvě sekundy za vítěznou dvojicí.

Olympijský vítěz a mnohonásobný mistr světa Schurter a jeho kolega Forster si spravili etapovým prvenstvím chuť po nezdarech v předchozích dvou dnech. Vítězové Cape Epic z roku 2019 se v prologu i první etapě potýkali s technickými problémy, kvůli kterým jsou celkově pátí s mankem přes osm a půl minuty. Schurtera, který vyhrál populární závod dvakrát, postihl defekt i dnes, ale stihl ho rychle opravit.

Stošek, který se Seewaldem vyhrál pondělní etapu a dostal se do čela, se může stát třetím českým vítězem Cape Epic. V letech 2013, 2015 a 2018 slavil triumf Jaroslav Kulhavý, v roce 2014 uspěl Kristián Hynek. Tomu patří spolu s Matoušem Ulmanem aktuálně 15. příčka.

Závod skončí v neděli.

Reklama

Související témata: