Hlavní obsah

Strach o šampiona. Vítěz Tour de France musel z letadla ven, vážné problémy se vrátily

Cyklistický svět se znovu strachuje o legendu. Vítězovi Tour de France z roku 1997 Janu Ullrichovi se znovu vrátily zdravotní problémy, kvůli nimž je nyní hospitalizován na blíže nespecifikované klinice ve Švýcarsku.

Jan Ullrich (vlevo) na vyjížďce s někdejším rivalem Lancem Armstrongem

Článek

Osmačtyřicetiletý Němec před třemi roky málem zemřel kvůli předávkování drogami a alkoholem. Sám přiznával, že dopadl málem jako Marco Pantani. Italský vítěz Tour de France a Giro d'Italia z roku 1998 rovněž bojoval se závislostmi a psychickými problémy. Ty vyvrcholily roce 2004, kdy zemřel na předávkování kokainem.

Ullrich nicméně považoval své potíže za vyřešené. Teď se mu však vrátily. Podle listu Bild před časem trávil čas na Kubě, kde slavil narozeniny a kde se mu také zdravotní komplikace vrátily. Při zpátečním letu do Německa dokonce musel vystoupit v Mexiku, kde byl hospitalizován.

Bulvární list Bild dává Ullrichovy trable do možné spojitosti s rozchodem s přítelkyní Elizabeth Napolesovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Ullrich (@janullrichofficial)

Bývalý německý cyklista, jenž triumfoval také na Vueltě, olympiádě i mistrovství světa, má nyní velkou podporu od svého někdejšího amerického rivala Lance Armstronga, který ho údajně v Mexiku také navštívil.

Oba se setkali i před třemi měsíci na Mallorce. „Dobří přátelé, jako jsi ty, mě dostali zpátky do života. Byl jsem skoro mrtvý. Po dlouhý čas jsem zapomněl na to, co je pro mě dobré: rodina, děti, láska, cyklistika a kamarádi. To byl můj největší problém," uvedl tehdy Ullrich.

Reklama