Hlavní obsah

Suveréna sezony Iserbyta na ME cyklokrosařů zastavil ischias

Lídra Světového poháru v cyklokrosu Eliho Iserbyta trápí ischias. Pětadvacetiletý Belgičan si po vyšetření oddechl, že jeho potíže se zády nejsou vážnějšího rázu. V pátek se chystá startovat na Superprestige v belgickém Nielu a v neděli v dalším dílu Světového poháru v nizozemském Beekse Bergenu.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Cyklokrosařský suverén Eli Iserbyt z Belgie.

Článek

"Jsem rád, že můžu dál závodit. Nemůže se to zhoršit, i když pád nebo nečekaný pohyb mohou způsobit dočasný problém. Tak jako v neděli v Namuru," uvedl Iserbyt k závodu na evropském šampionátu, který nedokončil. Poprvé v sezoně tak chyběl na stupních vítězů - zatím nasbíral pět vítězství včetně triumfu na Světovém poháru v Táboře, tři druhá a jedno třetí místo.

"Od prvního závodu v Kruibeke jsem často trpěl bolestmi, ale moje výsledky byly vynikající. Teď je na čase věnovat problému větší pozornost. Chodím za fyzioterapeutem dvakrát nebo třikrát týdně, hodně času věnuji cvičení zad a na každém závodě mám maséra, který mi před startem uvolní svaly na levé noze," popsal Iserbyt trápení se zánětem sedacího nervu.

Reklama

Související témata: