Hlavní obsah

Těšíme se na zážitky a uděláme maximum pro výhru, říkají Češi před X3 Games

ŽENEVA

Více než pět stovek zájemců z celé České republiky se hlásilo do atraktivní akce plné adrenalinu a nevšedních zážitků BMW X3 Games. Příležitost ale mohli dostat jen tři, na které padl náhodný a pro ně určitě šťastný los. Igor Salomon, jeho syn David, a Stanislav Šubrt budou ve švýcarské Ženevě jako Seznam.cz Team zastupovat české barvy při čtyřdenním klání v šesti sportovních disciplínách.

Foto: www.bmw.com

David Salomon, Stanislav Šubrt a Igor Salomon - čeští účastníci BMW X3 Games

Článek

Všichni jsou z Prahy a znají se spoustu let, Stanislav Šubrt je dobrým známým sportovně založené rodiny Salomonů. Ostatně byl to Igor Salomon, který přišel s nápadem zúčastnit se BMW X3 Games a je formálně kapitánem Seznam.cz Teamu. A když si měl vybrat parťáky, padla volba logicky na syna Davida a dlouholetého kamaráda.

Rozdělení do šesti disciplín bylo jasně dané - milovník golfu a lyžování Stanislav Šubrt se v Ženevě pustí do těchto sportovních odvětví, nejmladší David se postará o běh a jízdu na horském kole a 53letý Igor Salomon se vrhne na plavbu s jachtou a za volant vozu BMW.

"Odjíždíme s čistým svědomím, co se týče tréninku, a uděláme maximum pro odevzdání všech sil při závodech," řekl Sport.cz David Salomon. Osmadvacetiletý pracovník z rádia by měl být hlavním tahounem týmu ve fyzické připravenosti. Jeho zálibou je cyklistika a fitness, navíc většinu života hrál závodně hokej v dresu Slavie. Mimo jiné se potkal i s hvězdou současné reprezentace Romanem Červenkou.

"Těším se na intenzivní zážitky, které doufám budou zároveň i pozitivní a nezapomenutelné," pokračoval Salomon mladší a s úsměvem jej doplnil 49letý Stanislav Šubrt. "Mám trochu obavy z jazykové bariéry, ale těším se na výhru vozu BMW," vyjádřil velké odhodlání celého týmu.

Možnost vyhrát luxusní vozy BMW X3 je určitě pro všechny obrovskou výzvou, ostatně Salomonovi mají s touto značkou bohaté zkušenosti. "BMW je prakticky naší rodinnou značkou. Kam mi sahá paměť, vybavuji si vždy cesty s rodiči v BMW. Jsem proto rád, že v této linii můžu pokračovat a i v současnosti sám jezdím vozem BMW. Je to pro mě kombinace sportovní a bezpečné jízdy," říká David Salomon.

Reklama

Související témata: