Hlavní obsah

Tirreno-Adriatico vyhrál opět Nibali, Kreuzigel skončil třináctý

San Benedetto del Tronto

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico vyhrál stejně jako loni italský jezdec Vincenzo Nibali. V dnešní závěrečné časovce uhájil první místo před Britem Christopherem Froomem, i když s ním na trati dlouhé 9,2 km prohrál o jedenáct sekund. Poslední dílčí triumf v závodě si připsal dvojnásobný mistr světa v časovce Němec Tony Martin.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Z tria českých cyklistů skončil v celkovém pořadí nejvýše na 13. místě Roman Kreuziger, jenž obhajoval třetí příčku. V pondělí vypadl z první desítky a po 56. místě v časovce si pohoršil ještě o jednu pozici. Na Martina ztratil 54 sekund.

V časovce si počínal nejlépe z Čechů mistr republiky v této disciplíně Jan Bárta, jenž na 19. místě zaostal za vítězem o 31 sekund. Zdeněk Štybar byl dnes jednatřicátý.

Nibali sesadil Frooma z čela závodu v pondělní šesté etapě a nakonec ho porazil o 23 sekund. Třetí skončil se ztrátou 52 sekund Španěl Alberto Contador. "Tohle vítězství je asi cennější než to loňské, protože tu byli jezdci jako Rodríguez, Contador a Froome. Bylo to fantastické Tirreno," radoval se jezdec Astany.

Kreuziger přiznal, že už mu v časovce po těžkých etapách trochu chyběly síly. S celkovým vystoupením v závodu byl spokojen. "Sice jsme nevyhráli, ale Alberto (Contador) byl na pódiu a jako tým jsme předvedli dobrou práci," uvedl na svém webu. "Bylo tam dost lidí, kteří by mohli jet na Tour a teď už líp víme, co od sebe můžeme čekat. Ale zároveň nám to ukázalo, kde se musíme zlepšit," konstatoval cyklista, který v pondělní etapě ztratil kontakt s nejlepšími kvůli spadlému řetězu.

Cyklistům během italského závodu nepřálo počasí, museli se vypořádat s chladem a deštěm a zhruba sedm desítek jich do cíle nedorazilo.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 7. etapa (časovka 9,2 km):
1. Martin (Něm.) 10:25
2. Malori (It.) -6
3. Amador (Kost.) -10
4. Cancellara (Švýc.) -12
5. Castroviejo (Šp.) -14
6. Froome (Brit.) -15
...19. Bárta -31
31. Štybar -42
56. Kreuziger (všichni ČR) -54.
Konečné pořadí:
1. Nibali (It.) 28:08:17
2. Froome -23
3. Contador (Šp.) -52
4. Kwiatkowski (Pol.) -53
5. Rodríguez (Šp.) -54
6. Horner (USA) -1:21
...13. Kreuziger -3:55
44. Štybar -26:25
58. Bárta -36:56.

Reklama

Související témata: