Hlavní obsah

Tituly nás nezajímají, koukej něco ukázat! Francouzský rychlík má před Vueltou nůž na krku

Úřadující dvojnásobný mistr světa v silniční cyklistice Julian Alaphilippe bude na nadcházející Vueltě pod pečlivým dohledem šéfa stáje Quick Step-Alpha Vinyl Patricka Lefeverea. Podle něj by se měl třicetiletý Francouz navzdory sezoně plné zdravotních problémů snažit na závěrečné Grand Tour uspět, a ne se jen připravovat na zářijový světový šampionát.

Foto: Profimedia.cz

Julian Alaphilippe chce i potřetí v řadě získat duhový dres mistra světa.

Článek

"Neplatím ho proto, aby vyhrával mistrovství světa," řekl Lefevere listu De Morgen. "Doufám, že nezopakuje ten trik z loňska, kdy jel Tour de France jako přípravu na mistrovství světa. Jednou se to může stát, ale v zásadě, za tohle ho neplatím. Čekám, že na Vueltě něco ukáže, ne že bude jen k ruce Evenepoelovi," uvedl šéf belgického týmu na adresu Alaphilippea, jenž chce koncem září v australském Wollongongu usilovat o vítězný hattrick na MS.

"Jasně, má za sebou spoustu komplikací. Nebyla to pro něj lehká sezona. Ale to ani pro mě, jeho zaměstnavatele," prohlásil Lefevere. "Vždycky budu bránit své jezdce, ale s někým, kdo vydělává 70 000 eur, je to o něco snazší, než když jde o částku se šesti nulami," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Hlava cyklistické vlčí smečky Quick Step-Alpha Vinyl Patrick Lefevere.

Alaphilippe při jediném dosavadním startu na Vueltě v roce 2017 vyhrál jednu etapu. Letošní sezona je pro něj plná strastí. Na začátku března upadl na Strade Bianche a poté nemohl kvůli nachlazení startovat na závodech Milán-San Remo a Kolem Flander. Po dalším pádu na dubnovém monumentu Lutych-Bastongne-Lutych si zlomil lopatku, dvě žebra a poškodil plíce. Ze zranění se zotavoval dva měsíce a přišel i o start na Tour de France, kam ho tým nenominoval. Z nedávného závodu Kolem Valonska musel odstoupit kvůli koronaviru.

Reklama

Související témata: