Hlavní obsah

Tragédie. Juniorská mistryně zemřela pod koly auta

Asmara/Praha

Byl to trénink jako každý jiný, jenže neopatrnost motoristy zavinila smrt jedné z vycházejících hvězd světové cyklistiky Desiet Kidane Tekesteové. Bývalé juniorské mistryni Afriky bylo pouhých jednadvacet let.

Foto: @UCI_cycling, Twitter

Mladá talentovaná cyklistka Desiet Kidane Tekesteová zemřela pod koly auta.

Článek

Cyklistku původem z afrického státu Eritrea při tréninku srazilo auto. Nehodu nepřežila. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) vyjádřila na sociálních sítích lítost nad ztrátou mladé závodnice. „Desiet Kidane Tekesteová byla se svým neustálým úsměvem, laskavostí, respektem a hlubokou vášní pro cyklistiku vycházejícím mladým talentem, který nám bude velmi chybět," napsali zástupci UCI na twitteru.

Tým World Cycling Centre, za který Tekesteová závodila, uvedl, že smutek ze ztráty jedné ze svých nejtalentovanějších závodnic nelze vyjádřit žádnými slovy. S kondolencí se připojil i oficiální účet ženské Tour de France.

Tekesteová se v říjnu zúčastnila závodu Grand Prix ve Francii. Reprezentovala také na začátku letošního roku na mistrovství světa v silniční cyklistice, ale závod nedokončila. V roce 2018 zvítězila na kontinentálním mistrovství Afriky v silničním závodě juniorek i v časovce.

Reklama