Hlavní obsah

Únik, trápení, konec. Hvězda to na Tour balí

Pro nizozemskou hvězdu Mathieu van der Poela skončila i druhá účast na Tour de France předčasně. Cyklistický univerzál sice v dnešní jedenácté etapě nejprve útočil spolu se svým velkým rivalem Belgičanem Woutem van Aertem, ale nakonec ze závodu odstoupil.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Nizozemec Mathieu van der Poel.

Článek

Sedmadvacetiletý vnuk francouzské cyklistické legendy Raymonda Poulidora v minulých dnech naznačoval, že se trápí a může peloton opustit. Nejlépe si vedl v úvodní časovce v Kodani, v níž dojel pátý.

Zklamání mu přinesla i pátá etapa s úseky na kostkách, v níž si čtyřnásobný mistr světa v cyklokrosu dělal naděje na úspěch. "Nebylo to dobré. Místo lepšího dne to bylo ještě horší. Jsem jenom stínem sebe sama a žere mě to. Netuším, co se děje," stěžoval si minulý týden.

Na Tour startoval po dlouhé závodní pauze. Naposledy jel květnové Giro d'Italia, kde obsadil 57. místo a poprvé dokončil Grand Tour. Nyní ve Francii figuroval před dnešní etapou na průběžné 95. příčce.

Loni si Van der Poel vedl při své premiéře na Tour mnohem lépe. Po vítězství v druhé etapě měl šest dní žlutý dres lídra. Po osmé etapě odstoupil, aby se mohl připravit na olympijský závod horských kol.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.