Hlavní obsah

Úvodní etapu Czech Tour vyhrál izraelský cyklista Einhorn, Neuman byl devátý

Úvodní etapu cyklistické Czech Tour vyhrál v hromadném finiši Izraelec Itamar Einhorn, specialista na spurty i dráhař ze stáje Israel-Premier Tech. Nejlepším z domácích jezdců na největším etapovém závodu v Česku byl devátý Dominik Neuman z Elkov-Kasper. Čtyřnásobný vítěz Tour de France Brit Chris Froome dojel do Uničova na chvostu hlavního pelotonu na 119. místě.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Nejrychlejší jezdci první etapy Czech Tour: zleva druhý Milan Fretin z Belgie, uprostřed vítěz Itamar Einhorn z Izraele, vpravo třetí Luke Lamperti z USA.

Článek

První den skončil hromadným dojezdem podle očekávání. Během 165 kilometrů peloton z Prostějova do uničovského cíle nastoupal 2217 metrů, většinu z nich v prvních dvou třetinách trasy. Za Einhornem, Froomeovým týmovým kolegou, spurtovali na dalších medailových pozicích Belgičan Milan Frentin a Američan Luke Lamperti. Neuman uhájil elitní desítku.

"Závěr jsme rozjeli poměrně dobře a Adam s Borym mi vytvořili dobrou pozici. Bohužel před poslední zatáčkou nás to lehce zavřelo a do úplného závěru jsem najížděl kolem desátého místa. Jsem trochu zklamaný, protože jsem měl dobré nohy, ale na druhou stranu první desítka v takhle dobře obsazeném závodě je fajn," uvedl Neuman v tiskové zprávě.

Na pódiu se objevil i Matěj Zahálka jako nejaktivnější závodník první etapy. V pátek čeká cyklisty kopcovitá etapa z Olomouce na Pustevny. V neděli závod první kategorie UCI vyvrcholí ve Šternberku.

Cyklistický etapový závod Czech Tour, 1. etapa: Prostějov - Uničov (165 km):
1. Einhorn (Izr./Israel-Premier Tech) 3:48:15
2. Fretin (Belg./Flanders-Baloise)
3. Lamperti (USA/Trinity Racing)
4. Koch (Něm./Bora-hansgrohe)
5. Fredheim (Nor./Uno-X)
6. Lonardi (It./Eolo-Kometa)
...9. NEUMAN (ČR/Elkov-Kasper)
15. PETRUŠ (ČR/ATT Investmens)
28. BOROŠ (ČR/Elkov-Kasper) všichni stejný čas.
Související témata: