Hlavní obsah

Úvodní závod cyklistického poháru vyhrál ve Velké Bíteši talent Vacek

Devatenáctiletý Mathias Vacek vyhrál úvodní díl Českého poháru v silniční cyklistice. V závěru závodu na 162 kilometrů z Velké Bíteše do Brna a zpět zdolal ve spurtu spolujezdce z úniku Jana Kašpara a Jakuba Ťoupalíka.

Foto: Profimedia.cz

Mathias Vacek vyhrál úvodní díl Českého poháru v silniční cyklistice (archivní foto)

Článek

Vacek a úřadující mistr republiky Michael Kukrle startovali v dresu české reprezentace, jelikož jejich ruská profesionální stáj Gazprom-RusVelo nesmí v současnosti kvůli sankcím závodit. Kukrle, jenž obhajoval loňské prvenství, skončil na 59. místě.

Trio uprchlíků si přivezlo do cíle náskok sedmi vteřin před pelotonem. Nejvíce sil měl ve spurtu Vacek, který před měsícem triumfoval v etapě závodu elitní série WorldTour Kolem Spojených arabských emirátů.

"Odjeli jsme ve třech hodně brzo, jeli doraz a podařilo se nám získat náskok čtyř minut. Spurt mám silný, věřil jsem si a i ze špice jsem dokázal vyhrát. Jsem moc rád, že jsem to dokázal prodat," řekl vítěz na svazovém webu.

Vacek nyní řeší svoji budoucnost. "Stáj Trek-Segafredo je co do počtu jezdců plná a řeší se nějaká výjimka. Snad se to příští týden rozhodne a v půlce dubna bych již mohl závodit," dodal devatenáctiletý talent.

Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš, úvodní závod Českého poháru v silniční cyklistice (162 km):
1. M. Vacek (reprezentace ČR) 3:49:33
2. Kašpar (ATT Investments)
3. J. Ťoupalík (Elkov Kasper) oba stejný čas
4. Bárta
5. Stránský (oba ATT Investments)
6. Mierzynski (Pol.) všichni -7

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.