Hlavní obsah

V Berouně odstartuje v sobotu tradiční seriál bikemaratonů

Kolo pro život, tradiční seriál závodů horských kol, odstartuje již třiadvacátou sezonu během nadcházejícího víkendu v Berouně. Bikemaraton ve středočeském městě bude úvodní akcí z celkem dvanácti cyklistických podniků, z nichž tři jsou dvoudenní. Finále uvidí 1. října Ralsko. Po dvou letech se pojede bez jakýchkoliv omezení kvůli pandemii covid-19.

Foto: archiv Kola pro život

Cyklisté při jednou z podniků seriálu Kolo pro život.

Článek

„Do budoucna chceme maximální počet akcí pojmout jako dvoudenní festivaly, které jsou oslavou cyklistiky pro to nejširší možné publikum," prohlásil Tomáš Pravenec, ředitel týmu organizátorů v narážce na skutečnost, že program doznal redukce o tři závody z původních patnácti.

„Letos se po dobrých zkušenostech z minulých let k tradičně dvoudennímu eventu v Novém Městě na Moravě přidají také akce na Orlíku a ve Znojmě. Bez výjimky u všech akcí pak máme jejich koncentrací do 12 zastávek možnost pohrát si více s programem a vylepšit již tak vynikající zázemí," hlásil Pravenec.

„Poslední roky, včetně válečných událostí posledních týdnů, jsou obrovskou zátěží pro psychické a návazně také fyzické zdraví každého z nás. O to více je nutno věnovat se sportu, začít u sebe a svých nejbližších. Jsem hluboce přesvědčen o tom, že jen zdravá, a tedy sportující společnost dokáže v budoucnu zvládnout další výzvy, které před nás budou postaveny," doplňuje David Trávníček, šéf pořádající agentury.

Velký důraz celého seriálu bude směřován k dětem a nastupujícím generacím. „Chceme udělat maximum možného pro podporu sportu u dětí ve všech regionech, kde závody pořádáme. Odborníci z našeho týmu se v průběhu roku zaměřují na edukaci dětí ohledně bezpečné cyklistiky a v rámci spolupráce se školami se do našeho programu zapojuje čím dál více dětí. Každý závod bude v tomto duchu jedinečný, program i časový harmonogram budou tvořeny přímo dle dispozic jednotlivých akcí," láká cyklisty k účasti Trávníček.

Program KPŽ:
23. dubna Bikemaraton Beroun, 15. května Mladá Boleslav Tour Škoda Auto, 4.-5. června Orlík Tour, 25. června Bikemaraton Drásal, 16. července Trans Brdy, 30. července Šumavský MTB Maraton, 13.-14. srpna Vysočina Arena Tour, 20. srpna Manitou Železné hory, 3.-4. září Znojmo Burčák Tour, 10. září Plzeňská MTB 50, 24. září Oderská mlýnice, 1. října Ralsko MTB Tour.

Reklama