Hlavní obsah

Van der Poel vstoupí do cyklokrosové sezony až v prosinci, v Táboře nepojede

Až v druhé polovině prosince se zapojí do cyklokrosové sezony čtyřnásobný mistr světa Nizozemec Mathieu van der Poel. Úřadující světový šampion se tím pádem nepředstaví v závodě Světového poháru v Táboře, který se pojede 14. listopadu. Na jihu Čech získal Van der Poel v roce 2015 svůj první titul mezi elitou a v letech 2018 a 2019 tam kraloval závodům Světového poháru.

Foto: Twitter @Cyclingnewsfeed

Mathieu van der Poel z Nizozemska na archivním snímku

Článek

Šestadvacetiletý univerzál si po posledním letošním startu na silnici dopřál měsíční pauzu a léčil bolavá záda, která ho trápila značnou část sezony. Chyběl kvůli tomu i na mistrovství světa horských kol.

K tréninku se vrátil minulý týden a před vstupem do cyklokrosové sezony absolvuje v prosinci se svým silničním týmem Alpecin-Fenix soustředění ve Španělsku. V terénu by se podle listu Het Nieuwsblad mohl poprvé ukázat 18. prosince na Světovém poháru v nizozemském Rucphenu.

V plánu má Van der Poel údajně méně cyklokrosových startů než v minulosti. V loňské sezoně jel 14 závodů a slavil deset vítězství. Tentokrát by měl absolvoval kolem deseti startů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.